Avokádový hummus (dip k nachos)

AVOKÁDOVÝ HUMMUS (dip k brambůrkám nachos)

Jsme milovníci avokáda?  V tom případě musíte vyzkoušet tento recept. Avokádový hummus je jemný a můžete ho použít jako dip k nachos nebo omáčku do tortilly. Já jsem k němu upekla domácí nachos a musím říct, že to byl vynikající předkrm.

Ingredience:

200g cizrny (římský hrách) – můžete použít cizrnu z plechovky
750 ml vody (na namočení cizrny)
5g jedlé sody (já použila kypřící prášek)
1,5 l vody na vaření
5g jedlé sody (já použila kypřící přášek)
avokádo (zralé – avokádo mekké, ale zároveň pružné na stisk)
2 lžičky sezamové pasty tahini
sklenice ledové vody
šťáva z čtvrtky citrónu
drcený kmín
sůl, pepř

Postup:

Nejprve jsem nechala cizrnu namočit přes noc ve vodě s kypřícím práškem. Další den jsem cizrnu slila a nechala hodinu vařit ve vodě s další dávkou kypřícího prášku. V průběhu vaření jsem vybrala cizrnu, která vypadala tvrdě nebo černě a plavala na povrchu. Mezitím jsem si udělala domácí sezamovou pastu tahíny, která je velmi jednoduchá a a recept naleznete zde!

Uvařenou cizrnu jsem scedila a rozmixovala s ledovou vodou (dle potřeby), tak abych dosáhla krémové konzistence. Poté jsem přidala dužinu z jednoho zralého avokáda a vše dochutila sezamovou pastou tahini, kmínem, solí a pepřem. 

S láskou k jídlu

T.