Jednoduchý petrželový salát (Choban salatasi)

JEDNODUCHÝ PETRŽELOVÝ SALÁT – CHOBAN SALATASI

Tento salát jsem poprvé jedla v Mnichově, kde jsem ráda chodila do jednoho tureckého bistra. Většinou jsem si objednala Dürum, což je turecká tortilla plněná zeleninou a gyrosem, ale v tento den jsem měla opravdu dobrou náladu a chtěla jsem si pochutnat na něčem jiném, tak jsem si koupila turecký talíř. Mohla jsem si na něj dat cokoliv z předpřipravených jídel na pultu.

Kromě jiných dobrot jsem si vybrala i tento petrželový salát a hrozně moc mi chutnal. V kombinaci s hummusem, falafelem, olivami a zeleninou jsem měla opravdový kulinářský zážitek a to v levném tureckém bistru. Kdo by to řekl!

Základem tohoto salátu je krájet, krájet a ještě jednou krájet. Čím více nadrobno jsou jednotlivé ingredience nakrájené, tím je salát chutnější.

Ingredience (4 porce)

1 okurka
svazek petržele 
1/2 červené cibule
3 rajčata
šťáva z poloviny citrónu
4 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Další ingredience

černé olivy
sýr Feta

Postup:

Okurku, petržel, červenou cibuli a rajčata nakrájíme na malinké kostičky/nadrobno. Vše promícháme a dochutíme šťávou z poloviny citrónu, olivovým olejem, solí a pepřem. Salát je vynikající s černými olivami a feta sýrem.

Dobrou chuť.