Salát z pečené dýně + VIDEORECEPT

Salát z pečené dýně

Tak tu máme babí léto a zahrádky (obchody) jsou opět plné krásných oranžových dýní. Já osobně bych mohla jíst dýně do aleluja. Proto jsem byla šťastná, že jsem narazila na tento recept, který mě naprosto nadchnul. Chutná mi kombinace nasládlé dýně se slanou chutí balkánského sýra. A ta úžasná vůně, která se line z trouby v průběhu pečení! Tak ta je k nezaplacení. 🙂  

Ingredience

dýně Hokaido
listový salát (polníček, baby špenát…)
balkánský sýr
brusinky
pražená semínka (dýňová, slunečnicová)
olivový olej
¼ lžičky skořice
pepř, sůl  

Postup

Nejprve jsem nakrájela dýni na kostičky. Ochutila jsem ji solí, pepřem, skořicí a pokapala olivovým olejem. Dýni jsem dala péct do trouby na 15 – 20 minut dokud nezměkla. Mezitím jsem si přichystala salát. Nakrájela jsem balkánský sýr na kostičky a opražila semínka na olivovém oleji. Listový salát jsem umyla a ochutila olivovým olejem a solí. Nakonec jsem vše smíchala. Na listový salát jsem pokladla pečenou dýni a posypala ho balkánským sýrem, brusinkami a praženými semínky.    

S láskou k jídlu.    

T.